online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Courgetteschotel met tomaat en mozzarella

Courgetteschotel met tomaat en mozzarella

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

450 gram aardappelschijfjes

2 courgettes

500 gram trostomaten

200 gram mozzarella

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram belegen kaas

1 eetlepel groene pesto

2 eetlepels basilicum


  • 1 Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en leg daarop de trostomaten. Bestrooi met peper en zout.
  • 3 Verdeel de mozzarella over het gerecht.
  • 4 Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken. Verdeel dit mengsel over het gerecht.
  • 5 Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schotel bestrooid met basilicum.

bereidingstip

Deze schotel kan ook worden bereid in een combinatieoven 350 Watt, 220°C, 12 minuten.. In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker.. Serveersuggestie: lekker met een groene salade.

wijnadvies

Zo een overheerlijke schotel vraagt om een grote wijn, een Verdicchio of een volle witte Siciliaan.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 21 gram