voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Courgetteschotel met tomaat en mozzarella

Courgetteschotel met tomaat en mozzarella

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

450 gram aardappelschijfjes

2 courgettes

500 gram trostomaten

200 gram mozzarella

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram belegen kaas

1 eetlepel groene pesto

2 eetlepels basilicum


  • 1 Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en leg daarop de trostomaten. Bestrooi met peper en zout.
  • 3 Verdeel de mozzarella over het gerecht.
  • 4 Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken. Verdeel dit mengsel over het gerecht.
  • 5 Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schotel bestrooid met basilicum.

bereidingstip

Deze schotel kan ook worden bereid in een combinatieoven 350 Watt, 220°C, 12 minuten.. In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker.. Serveersuggestie: lekker met een groene salade.

wijnadvies

Zo een overheerlijke schotel vraagt om een grote wijn, een Verdicchio of een volle witte Siciliaan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 21 gram