voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Courgettesoep met amandelen

Courgettesoep met amandelen

ingrediënten

2 courgettes

1 eetlepel Provençaalse kruiden

2 eetlepels olijfolie

25 gram geschaafde amandelen

1 sjalot

1 liter groentebouillon

1 liter kippenbouillon

100 milliliter kookroom

3 takjes waterkers


benodigdheden

grillpan

  • 1 Bestrijk de courgetteplakken aan beide kanten met een mengsel van Provençaalse kruiden en wat olie. Bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 2 Rooster de plakken om en om lichtbruin in de hete grillpan.
  • 3 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de sjalot lichtbruin.
  • 4 Voeg de courgette, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Zet de warmtebron uit.
  • 5 Voeg de waterkers toe en pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met versgemalen peper en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram