online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Courgettesoep met bruschetta en makreelrillette

Courgettesoep met bruschetta en makreelrillette

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 courgettes

1 liter groentebouillon

1 rode peper

1 klein stokbrood

4 eetlepels olijfolie

400 gram gerookte makreelfilets

1 citroen

125 milliliter zure room

1 eetlepel geraspte mierikswortel

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verhit de olijfolie voor de soep en fruit hierin de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 2-3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg de rode peper toe. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Bestrijk intussen voor de bruschetta de plakken stokbrood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Verwarm een ovengrill of grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin.
  • 3 Meng voor de rillette de makreel met de rest van de olijfolie. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met de zure room, mierikswortel, peterselie door de makreel tot een fijn mengsel. Verdeel dit over het stokbrood.
  • 4 Pureer de courgettesoep met een staafmixer en serveer de soep met de bruschetta.

bereidingstip

Deze courgettesoep kun je ook koud serveren.. Vervang de makreel in dit recept door tonijn of sardines uit blik.


voedingswaarde

energie 725 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 31 gram