online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Courgettespread

Courgettespread

ingredi├źnten

150 gram blanke amandelen

350 gram courgettes

150 gram Parmezaanse kaas

4 teentjes knoflook

25 gram basilicum

10 gram gedroogde basilicum

150 milliliter olijfolie

tabasco


benodigdheden

4 glazen potten

  • 1 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan.
  • 2 Pureer de amandelen, de courgetteblokjes, de Parmezaanse kaas, de knoflook en de basilicum in een keukenmachine of met een staafmixer en giet er in een straaltje 150 ml van de olie bij tot een dikke puree ontstaat.
  • 3 Breng op smaak met zout en tabasco. Verdeel de courgettespread over de potjes.
  • 4 Giet in ieder potje circa 2 eetlepels olie zodat de spread ermee bedekt is. Sluit de potjes goed af en bewaar ze 1-2 weken in de koelkast. Lekker bij vlees, vis en gevogelte of op toast.

bereidingstip

Vervang de helft van de amandelen door pijnboompitten, pompoenpitten of zonnebloempitten.


voedingswaarde

energie 765 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 25 gram