online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Courgettestamppot met Italiaanse blinde vinken

Courgettestamppot met Italiaanse blinde vinken

ingredi├źnten

900 gram aardappels

6 eetlepels olijfolie

2 courgettes

2 sjalotjes

1 ui

1 eetlepel verse oregano

eetlepel gedroogde oregano

4 blinde vinken

1 eetlepel Italiaanse kruiden

6 gedroogde tomaten op olie

1 scheutje balsamicoazijn


  • 1 Kook de aardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking verder gaar.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes en sjalotjes. Bestrooi met de oregano.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de blinde vinken met zout, peper en de Italiaanse kruiden en bak ze in de olie in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Giet de aardappels af en stamp ze door het courgettemengsel met de tomatenreepjes. Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie, zout en peper toe.
  • 5 Voeg de balsamicoazijn en eventueel een scheutje water toe aan het bakvet van het vlees.
  • 6 Serveer de stamppot met de blinde vinken en de jus.

bereidingstip

Vervang de courgette door aubergine.. Voeg blokjes mozzarella toe.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 25 gram