voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Courgettestamppot met Italiaanse blinde vinken

Courgettestamppot met Italiaanse blinde vinken

ingredi├źnten

900 gram aardappels

6 eetlepels olijfolie

2 courgettes

2 sjalotjes

1 ui

1 eetlepel verse oregano

eetlepel gedroogde oregano

4 blinde vinken

1 eetlepel Italiaanse kruiden

6 gedroogde tomaten op olie

1 scheutje balsamicoazijn


  • 1 Kook de aardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking verder gaar.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes en sjalotjes. Bestrooi met de oregano.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de blinde vinken met zout, peper en de Italiaanse kruiden en bak ze in de olie in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Giet de aardappels af en stamp ze door het courgettemengsel met de tomatenreepjes. Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie, zout en peper toe.
  • 5 Voeg de balsamicoazijn en eventueel een scheutje water toe aan het bakvet van het vlees.
  • 6 Serveer de stamppot met de blinde vinken en de jus.

bereidingstip

Vervang de courgette door aubergine.. Voeg blokjes mozzarella toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 25 gram