online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

ingredi├źnten

1 sinaasappel

2 eetlepels olijfolie

1 bosje lente-/bosui

1 envelopje saffraan

1 theelepel saffraanpoeder

1 eetlepel honing

100 gram blanke rozijnen

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

600 gram kabeljauwfilets

100 gram amandelschaafsel

100 gram blanke amandelen

25 gram boter

4 eetlepels verse peterselie


  • 1 Rasp 1 theelepel van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de lente-ui 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de saffraan, honing, sinaasappelrasp, -sap, rozijnen, 200 ml water, zout en peper toe. Verwarm en leg de vis erin.
  • 4 Laat de vis tegen de kook aan afgedekt circa 10 minuten garen.
  • 5 Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de amandelen en boter erdoor.
  • 7 Serveer de couscous met de vissaus en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 33 gram