voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

ingredi├źnten

1 sinaasappel

2 eetlepels olijfolie

1 bosje lente-/bosui

1 envelopje saffraan

1 theelepel saffraanpoeder

1 eetlepel honing

100 gram blanke rozijnen

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

600 gram kabeljauwfilets

100 gram amandelschaafsel

100 gram blanke amandelen

25 gram boter

4 eetlepels verse peterselie


  • 1 Rasp 1 theelepel van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de lente-ui 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de saffraan, honing, sinaasappelrasp, -sap, rozijnen, 200 ml water, zout en peper toe. Verwarm en leg de vis erin.
  • 4 Laat de vis tegen de kook aan afgedekt circa 10 minuten garen.
  • 5 Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de amandelen en boter erdoor.
  • 7 Serveer de couscous met de vissaus en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 33 gram