online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Couscous met bleekselderij en rozijnen

Couscous met bleekselderij en rozijnen

ingredi├źnten

300 gram couscous

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

75 gram rozijnen

6 eetlepels olijfolie

1 citroen

1 rode ui

1 struik bleekselderij

1 bosje platte peterselie

100 gram feta

witte kaas


  • 1 Meng de couscous in een kom met de kerrie, komijn, rozijnen en 4 eetlepels olijfolie. Schenk kokend water over de couscous totdat deze net onder staat en laat circa 5 minuten wellen.
  • 2 Roer de couscous los met een vork, voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee. Schep de ui en bleekselderij door de couscous. Voeg de peterselie toe en verbrokkel de feta over de couscous met bleekselderij.

bereidingstip

Serveer bij dit recept gegrilde kip uit de oven.

wijnadvies

Lekker recept met I am Pinot Grigio, zeker als je er gegrilde kip bij serveert.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 16 gram