online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus

Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus

ingrediënten

150 gram cherry-/kerstomaatjes

1 rode ui

1 gele paprika

1 aubergine

6 eetlepels olijfolie

300 gram couscous

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

2 theelepels kerriepoeder

150 gram feta

1 handje verse munt

1 citroen

200 milliliter Griekse yoghurt

teentje knoflook

1 krop ijsbergsla


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de tomaatjes, ui, paprika en aubergine over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en schep om.
  • 3 Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  • 4 Meng de couscous in een grote kom met een flinke snuf zout en het komijn-, koriander- en kerriepoeder.
  • 5 Giet er 300 ml kokend water bij, roer door en laat circa 10 minuten wellen.
  • 6 Schep vervolgens de gegrilde groenten, feta, helft van de munt, 3 eetlepels olie en het citroensap door de couscous en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 7 Meng in een kom de yoghurt, rest van de munt, knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.
  • 9 Serveer de couscoussalade in de slabladeren en besprenkel met de yoghurtsaus.

bereidingstip

Gebruik de sla die je overhoudt voor een zomerse salade met reepjes kipfilet, gekookt ei en een mosterddressing.

wijnadvies

Siciliaanse Carlomagno Chardonnay-Grillo of Vega Libre blanco. Roséliefhebbers komen aan hun trekken met Vega Libre rosado.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 19 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier