online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Couscous met geroosterde groenten en kip

Couscous met geroosterde groenten en kip

ingrediënten

4 kippenpoten

boter

1 aubergine

1 courgette

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

2 rode uien

2 vleestomaten

4 eetlepels olijfolie

cayennepeper

1 eetlepel honing

2 eetlepels citroensap

300 gram couscous

500 milliliter groentebouillon

2 citroenen

1 teentje knoflook

2 theelepels suiker

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

4 eetlepels olijfolie


  • 1 Braad de kippenpoten op de gebruikelijke manier gaar en bruin en houd ze warm. Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Verdeel de groenten over een braadslee en bedruppel ze met de olijfolie. Schep goed door.
  • 3 Schuif de braadslee circa 20 minuten in de oven tot de groenten beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat zout en cayennepeper.
  • 4 Roer de honing en de 2 eetlepels citroensap door elkaar, druppel over de groenten en zet ze nog circa 10 minuten terug in de oven.
  • 5 Doe intussen de couscous in een schaal en overgiet met de kokende bouillon. Laat intrekken.
  • 6 Klop een dressing van ingrediënten voor de dressing en schep de dressing door de couscous.
  • 7 Schep de couscous in een bergje op een schaal en schep er de groenten over. Leg er de kippenpoten bij.

wijnadvies

Jonge Chianti uit Toscane of een Valpolicella uit Veneto zijn hier de geslaagde disgenoten (16-18°C)


voedingswaarde

energie 765 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 32 gram