voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Couscous met gestoofde wortel, mango en worstjes

Couscous met gestoofde wortel, mango en worstjes

ingrediënten

2 eetlepels olie

1 sjalot

1 mespunt kaneelpoeder

1 cm verse gember

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

500 gram wortels

1 eetlepel honing

400 gram couscous

4 merguezworstjes

4 saucijzen

1 mango

citroen

bosje peterselie


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de kaneel, gember, wortels, honing en een snuf zout toe en roer een paar eetlepels water erdoor. Laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
  • 2 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de worstjes om en om gaar.
  • 3 Voeg citroenrasp en -sap toe aan de jus en warm nog enkele minuten door. Schep de mango door de wortels.
  • 4 Serveer de couscous op borden met de wortelstoof eromheen. Leg de worstjes erbij en schenk de jus erover. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 30 gram