voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet

Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet

ingredi├źnten

400 gram broccoli (in roosjes)

800 gram broccoli

1 bosje peterselie (fijngehakt)

3 citroenen

50 ml olijfolie

1 bosje peterselie

1 eetlepel pesto

2 teentjes knoflook

100 milliliter olijfolie

100 gram blanke amandelen

2 eetlepels pesto

4 zalmfilets

2 citroenen (schoongeboend)

1 teentje knoflook

50 gram blanke amandelen (grof gehakt)

2 zalmfilets (275 gram)


  • 1 Maal de broccoli in een keukenmachine tot fijne korrels, zoals couscous.
  • 2 Rasp de schil van 1 citroen en pers deze en nog 1 citroen uit. Meng de peterselie, citroenrasp, -sap, de knoflook en de helft van de olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie en schep ze door het broccolimengsel. Houd apart.
  • 4 Meng de pesto met de rest van de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee. Rooster de vis in een hete grill- of koekenpan circa 2 minuten per kant.
  • 5 Serveer de ‘couscous’ van broccoli in een kom met daarop de zalmfilet. Snijd de overige citroen in partjes om te garneren.

bereidingstip

Vervang de pesto in dit recept door 1 theelepel gehakte tijm of rozemarijn of gebruik Italiaanse gemengde kruiden.. Neem kabeljauwfilet of garnalen in plaats van zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier