voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Couscoussalade

Couscoussalade

ingrediënten

250 gram couscous

groentebouillon van tablet

200 gram cherry-/kerstomaatjes

4 eetlepels olijfolie

1 bosje platte peterselie

1 bosje verse koriander

1 bosje lente-/bosui

1 groene paprika

150 gram feta

citroen


  • 1 Verwarm de ovengrill. Doe de couscous in een kom en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met de groentebouillon. Dek af en laat circa 10 minuten staan.
  • 2 Schud de tomaatjes om met 1 eetlepel van de olie, zout en versgemalen peper en laat ze onder de ovengrill in circa 5 minuten poffen. Neem ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.
  • 3 Haal de couscouskorrels los met een vork en werk verder los met de vingers. Schep de overige ingrediënten erdoor en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Zet de salade niet meer in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur. Lekker bij de zalm met dilledressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 15 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier