voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Couscoussalade met avocado en abrikozen

Couscoussalade met avocado en abrikozen

ingredi├źnten

300 gram couscous

150 gram gedroogde abrikozen

200 gram diepvriesdoperwten

50 gram blanke amandelen

1 sinaasappel

8 gedroogde tomaten op olie

2 lente-/bosuitjes

2 eetlepels koriander

1 avocado

150 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels olijfolie


  • 1 Bereid de couscous en laat afkoelen. Wel de abrikozen in warm water.
  • 2 Kook de doperwten 2-3 minuten en giet af. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Snijd de gewelde abrikozen iets kleiner. Schep ze met de doperwten, de helft van de amandelen, sinaasappelrasp, -sap, gedroogde tomaten, bosui, koriander, avocado en de helft van de geitenkaas door de couscous.
  • 4 Bestrooi met de rest van de amandelen en de geitenkaas. Besprenkel de couscoussalade met de olijfolie.

bereidingstip

Vervang de sinaasappel in dit recept door citroen.. Neem feta in plaats van geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 28 gram