voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Couscoussalade met bloemkool en pistache

Couscoussalade met bloemkool en pistache

ingredi├źnten

275 gram couscous

kruidenbouillon van tablet

250 gram bloemkolen

4 eetlepels olijfolie

1 ui

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt kurkuma

mespunt chilipepervlokken

1 bosje verse koriander

50 gram pistachenoten

citroen


  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de bouillon. Snijd de bloemkool grof en kruimelig.
  • 2 Roer de couscous los met een vork of de vingertoppen en laat uitgespreid op een platte schaal afkoelen.
  • 3 Verhit de olie en fruit de ui hierin circa 4 minuten. Voeg de specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 4 Schep de bloemkool door de warme specerijenolie.
  • 5 Meng de bloemkool, couscous, koriander, pistachenoten, citroenrasp en -sap luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 13 gram