voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
recepten Couscoussalade met bloemkool en pistache

Couscoussalade met bloemkool en pistache

ingredi├źnten

275 gram couscous

kruidenbouillon van tablet

250 gram bloemkolen

4 eetlepels olijfolie

1 ui

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt kurkuma

mespunt chilipepervlokken

1 bosje verse koriander

50 gram pistachenoten

citroen


  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de bouillon. Snijd de bloemkool grof en kruimelig.
  • 2 Roer de couscous los met een vork of de vingertoppen en laat uitgespreid op een platte schaal afkoelen.
  • 3 Verhit de olie en fruit de ui hierin circa 4 minuten. Voeg de specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 4 Schep de bloemkool door de warme specerijenolie.
  • 5 Meng de bloemkool, couscous, koriander, pistachenoten, citroenrasp en -sap luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier