voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Couscoussalade met feta

Couscoussalade met feta

ingrediënten

300 gram couscous

100 gram diepvriesdoperwten

1 courgette

1 rode ui

50 gram zongedroogde tomaatjes

1 bosje peterselie

1 bosje bieslook

1 bosje basilicum

100 gram feta

100 gram zachte geitenkaas

20 gram pijnboompitten

2 eetlepels olijfolie

citroen


  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen.
  • 2 Blancheer de doperwten circa 1 minuut in water met zout.
  • 3 Leg de courgette in een vergiet en giet hierop de doperwten af. Laat uitlekken en afkoelen.
  • 4 Schep de groenten samen met alle overige ingrediënten, behalve de olijfolie en de citroen, door de couscous.
  • 5 Meng de olijfolie erdoor, knijp er wat citroensap boven uit en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met gegrilde kip of gehaktballetjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 20 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier