voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Couscoussalade met geroosterde biefstuk en tzatziki

Couscoussalade met geroosterde biefstuk en tzatziki

ingrediënten

250 gram instant couscous

1 rode peper

2 lente-/bosuitjes

1 kleine komkommer

6 eetlepels olijfolie

3 eetlepels citroensap

4 biefstukken

theelepel komijnpoeder (djinten)

200 gram tzaziki


  • 1 Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Meng de rode peper, de bosui, de komkommer, 4 eetlepels van de olijfolie en het citroensap door de couscous.
  • 3 Bestrijk de biefstukken met de rest van de olijfolie gemengd met komijn, zout en peper.
  • 4 Rooster het vlees 2-3 minuten per kant in een hete grillpan. Serveer de biefstuk met de couscoussalade en de tzatziki.

bereidingstip

Strooi 100 gram feta, in blokjes gesneden, over de couscous.Vervang tzatziki door Griekse yoghurt waaraan knoflook en gyroskruiden zijn toegevoegd.

wijnadvies

Een stoere rosé als Viña Maipo kan bijzonder goed. Maar Eco Balance Bio Merlot rood is ook een uitstekende keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 39 gram