voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Couscoussalade met geroosterde paprika en makreel

Couscoussalade met geroosterde paprika en makreel

ingrediënten

1 rode paprika

1 oranje paprika

1 gele paprika

1 rode ui

400 gram instant couscous

1 vleesbouillontablet

1 kippenbouillontablet

400 gram gerookte makreelfilets

1 bosje platte peterselie

1 citroen

1 teentje knoflook

50 milliliter olijfolie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel kappertjes


  • 1 Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brede repen.
  • 2 Leg deze met de schil naar boven op een bakplaat. Schuif deze onder de grill en gril totdat op het vel zwarte blaasjes ontstaan. Haal de bakplaat uit de oven.
  • 3 Schep de paprikarepen in een plastic zak, sluit deze en laat iets afkoelen. Haal de paprikarepen eruit en trek de velletjes eraf. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Schep de dressing door de paprika en ui.
  • 5 Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
  • 6 Roer de couscous los en schep deze op een schaal. Verdeel de groenten met dressing erover. Leg de makreel erop, bestrooi met peterselie en garneer met citroenparten.

bereidingstip

Vervang makreel door garnalen. Koop, als er weinig tijd is, geroosterde paprika in een pot.

wijnadvies

Makreel 'zwemt' graag, bijvoorbeeld in Pinot Blanc van Arthur Metz. Ook de witte huiswijn is een goede keuze. Denk overigens ook aan Sauvignon Blanc van Sensas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 33 gram