online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Cranberrysaus met port

Cranberrysaus met port

ingredi├źnten

250 gram verse cranberry's

100 milliliter sinaasappelsap

4 eetlepels suiker

100 milliliter rode port 

1 kaneelstokje

2 kruidnagels

2 takjes tijm


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Meng de cranberry’s met het sinaasappelsap in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de suiker, port, kaneel, kruidnagels en tijm toe en laat op een lage stand circa 10 minuten pruttelen.
  • 2 Pureer de saus kort met een staafmixer. Neem de pan van de warmtebron en schenk de saus met de kruiden in een pot. Draai het deksel erop en zet de gevulde pot omgekeerd weg. Bewaar tot maximaal 6 maanden op een donkere, koele plaats.
  • 3 Bewaar de saus na openen in de koelkast. Lekker bij lemoncurd-taartjes (kijk elders op boodschappen.nl) of citroentaart.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 2 gram