online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Creamy pannenkoekentaart

Creamy pannenkoekentaart

ingrediënten

200 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

300 milliliter melk

3 eieren

50 gram boter

250 gram mascarpone

1 zakje vanillesuiker

sinaasappel

50 gram pecannoten

20 gram pecannoten

50 gram boter

4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

1 blikje gecondenseerde melk


benodigdheden

kleine koekenpan

vershoudfolie

  • 1 Klop met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp in een paar minuten goed smeuïg. Klop dan de gehakte pecannoten erdoor.
  • 2 Verdeel over 7 pannenkoekjes en stapel ze op een schaal op elkaar. Dek af met de laatste pannenkoek en laat de stapel losjes afgedekt met vershoudfolie in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  • 3 Verwarm voor de saus de boter met de suiker op een lage stand tot deze is gesmolten en roer dan de gecondenseerde melk erdoor. Laat op een lage stand zachtjes pruttelen tot de saus iets begint in te dikken.
  • 4 Giet de warme karamelsaus over de pannenkoektaart en bestrooi met de rest van de pecannoten.


voedingswaarde

energie 1145 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 28 gram