online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
Recepten Crème brûlée van paté met kruidkoekcrouton

Crème brûlée van paté met kruidkoekcrouton

ingrediënten

200 gram roompaté

1 eetlepel cranberrycompote

1 eetlepel bosvruchtenjam

1 scheutje cognac

1 scheutje port

2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

4 plakken kruidkoeken


benodigdheden

4 ovenschaaltjes

uitsteekvormpje

  • 1 Meng de roompaté met de cranberrycompote of bosvruchtenjam en eventueel een klein scheutje cognac of port.
  • 2 Vul er lage ovenvaste schaaltjes mee en strijk de bovenkant met de bolle kant van een vochtige lepel glad. Zet even in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Bestrooi de paté met basterdsuiker en laat deze karamelliseren onder de hete ovengrill.
  • 4 Rooster intussen zeer dungesneden plakken kruidkoek in een broodrooster. Steek eventueel sterren eruit en serveer bij de paté.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram