4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Crème brûlée van yoghurt met bramen

Crème brûlée van yoghurt met bramen

ingrediënten

300 gram bramen

4 eetlepels bramenjam

1 eetlepel kirsch

1 eetlepel bessenlikeur

300 gram Griekse yoghurt

6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker


benodigheden

4 ovenschaaltjes

bereiden
  • 1 Verwarm de ovengrill. Verdeel 200 gram van de bramen over de schaaltjes.
  • 2 Meng de jam met de likeur en verdeel dit over de bramen. Verdeel de yoghurt erover en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Bestrooi met een laagje basterdsuiker.
  • 3 Zet de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in circa 2 minuten smelten. Let goed op zodat de suiker niet verbrandt. Leg de rest van de bramen op de crème brûlée en serveer direct.

bereidingstip

Neem sinaasappelsap in plaats van kirsch of bessenlikeur in dit recept.. Vervang de bramen door frambozen of blauwe bessen.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 4 gram