online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Crème karamel

Crème karamel

ingrediënten

100 gram suiker

1 eetlepel citroensap

1 ei

2 eidooiers

150 milliliter slagroom

125 milliliter melk


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

4 ovenvaste kommetjes

braadslede

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt voor de karamel 80 gram suiker op een matige stand. Roer als de karamel goudbruin is, voorzichtig in verband met spatten, het water en citroensap erdoor.
  • 2 Breng al roerend aan de kook tot de karamel vloeibaar is. Schenk deze in de bakjes zodat de bodems goed bedekt zijn. Laat afkoelen.
  • 3 Roer het ei en de eidooiers los met de rest van de suiker en meng dit door de slagroom en de melk. Zet de vormpjes in de braadslede. Giet het eimengsel op de karamel in de bakjes.
  • 4 Vul de braadslede met warm water tot de bakjes voor 2/3 onderstaan. Bak 40-50 minuten in de oven tot de crème niet meer beweegt als je voorzichtig tegen de bakjes tikt.
  • 5 Laat de crème karamel afkoelen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 6 Maak de crème voor het serveren los door met een puntig mesje langs de rand van de bakjes te gaan. Stort de crèmes op bordjes zodat de karamel eroverheen vloeit.

bereidingstip

Voeg het merg van 1 opengesneden vanillestokje bij de slagroom en de melk.


voedingswaarde

energie 295 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 5 gram