voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Crepes met honingsaus

Crepes met honingsaus

ingrediënten

200 gram bloem

10 gram poedersuiker

400 milliliter melk

1 ei

50 gram boter

20 gram boter

40 gram honing

1 theelepel sinaasappelrasp


  • 1 Meng de bloem met de poedersuiker en een snufje zout.
  • 2 Klop de melk en 200 ml water erdoorheen tot een glad beslag en klop dan het ei en de gesmolten boter erdoor. Laat het beslag circa 10 minuten rusten.
  • 3 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag tot deze goed heet is. Laat een lepel beslag ronddraaien in de pan zodat het beslag zich goed verdeelt. Bak op een middelhoge stand 8-12 crêpes. Houd ze eventueel warm op een bord boven een laagje kokend water.
  • 4 Verwarm de boter met de honing en sinaasappelschil. Bedruppel de crêpes met de honingsaus en vouw ze 2 keer dubbel.
  • 5 Leg steeds 2-3 crêpes op een bordje en bedruppel nogmaals met de honingsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 12 gram