online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Crepes met honingsaus

Crepes met honingsaus

ingrediënten

200 gram bloem

10 gram poedersuiker

400 milliliter melk

1 ei

50 gram boter

20 gram boter

40 gram honing

1 theelepel sinaasappelrasp


  • 1 Meng de bloem met de poedersuiker en een snufje zout.
  • 2 Klop de melk en 200 ml water erdoorheen tot een glad beslag en klop dan het ei en de gesmolten boter erdoor. Laat het beslag circa 10 minuten rusten.
  • 3 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag tot deze goed heet is. Laat een lepel beslag ronddraaien in de pan zodat het beslag zich goed verdeelt. Bak op een middelhoge stand 8-12 crêpes. Houd ze eventueel warm op een bord boven een laagje kokend water.
  • 4 Verwarm de boter met de honing en sinaasappelschil. Bedruppel de crêpes met de honingsaus en vouw ze 2 keer dubbel.
  • 5 Leg steeds 2-3 crêpes op een bordje en bedruppel nogmaals met de honingsaus.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 12 gram