voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Crispy slaverrassing

Crispy slaverrassing

ingrediënten

1 krop ijsbergsla

2 eetlepels arachideolie

2 olijfolie

400 gram bieflappen

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 theelepel gedroogde oregano

theelepel komijnpoeder (djinten)

1 mango

1 sjalot

1 eetlepel verse koriander

1 limoen


  • 1 Snijd vier mooie grote bladeren van de ijsbergsla. Leg ze even in ijswater.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de biefreepjes met knoflook, rode peper, oregano en komijn 3-5 minuten.
  • 3 Dep de slabladeren droog met keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de mangodip.
  • 4 Schep het vleesmengsel in de slabladeren die als kommetje dienen. Vouw de bladeren tegen elkaar en steek ze vast met een prikker. Serveer de dip er apart bij. Garneer eventueel met korianderblaadjes.

bereidingstip

Neem in plaats van ijsbergsla eens rode sla.. Voeg eens maïs aan de vulling toe.

wijnadvies

Heerlijk met rosé en de keuze is groot! Huiswijn droog, maar de halfzoete kan eveneens. Probeer ook zeker eens Vega Libre of de Berg Schaduw. Ook niet al te zwaar rood is een aanrader zoals Beaujolais Villages of Domaine Brunet Pinot Noir. Beide kunnen lichtgekoeld gedronken worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 24 gram