online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Croissant-broodpudding met toffeesaus

Croissant-broodpudding met toffeesaus

ingrediënten

5 croissants

500 milliliter melk

200 gram suiker

2 eieren

50 gram boter

1 vanillestokje

200 gram suiker

125 milliliter slagroom

1 eetlepel boter

theelepel grof zeezout


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de croissants met de melk, suiker, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Kneed het geheel goed en laat 10 minuten staan.
  • 3 Schep het mengsel in de ovenschaal en bak in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
  • 4 Maak intussen de toffeesaus. Meng 100 ml water met de suiker in een hoge pan en breng rustig aan de kook. Roer niet, maar laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat het een mooie, volle bruine kleur heeft. Pas op dat de karamel niet te donker wordt.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron en giet de voorverwarmde room er voorzichtig bij, dit kan spatten. Roer door met een houten lepel. Voeg de boter en het zeezout toe en roer tot een gladde karamelsaus.
  • 6 Serveer deze toffeesaus bij de broodpudding.

bereidingstip

Je kunt deze broodpudding ook maken met ander brood dan croissants.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 9 gram