voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, ontbijt
Recepten Croissantjes met rozijnen en kaneel

Croissantjes met rozijnen en kaneel

ingrediënten

1 blikje croissantdeeg

50 gram blanke rozijnen

theelepel kaneelpoeder

1 theelepel lichtbruine basterdsuiker

1 eidooier


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Open het blikje en rol het deeg uit op een snijplank.
  • 2 Verdeel de rozijnen, kaneel en suiker erover en snijd de stukken deeg dan los.
  • 3 Rol het deeg losjes op en leg de croissantjes op de met bak papier beklede bakplaat.
  • 4 Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

bereidingstip

Lekker met roomkaas of mascarpone. Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram