online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, ontbijt
Recepten Croissantjes met rozijnen en kaneel

Croissantjes met rozijnen en kaneel

ingrediënten

1 blikje croissantdeeg

50 gram blanke rozijnen

theelepel kaneelpoeder

1 theelepel lichtbruine basterdsuiker

1 eidooier


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Open het blikje en rol het deeg uit op een snijplank.
  • 2 Verdeel de rozijnen, kaneel en suiker erover en snijd de stukken deeg dan los.
  • 3 Rol het deeg losjes op en leg de croissantjes op de met bak papier beklede bakplaat.
  • 4 Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

bereidingstip

Lekker met roomkaas of mascarpone. Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.


voedingswaarde

energie 265 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram