voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Croissanttaartje met roerei en zalm

Croissanttaartje met roerei en zalm

ingrediënten

25 gram boter

1 blik croissantdeeg

4 eieren

4 eetlepels kookroom

4 eetlepels demi crème fraîche

1 eetlepel verse dille

100 gram gerookte zalm


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakjes in met een beetje boter.
  • 2 Rol het croissantdeeg uit. Bekleed elk bakje met een dun laagje deeg. Klop de eieren met de room, zout en peper.
  • 3 Giet het eimengsel vermengd met dille op het deeg, verdeel hierop de zalm en bak de vormpjes in de oven in circa 12 minuten gaar.

bereidingstip

Neem kant-en-klare croissants als ‘bakje’. Verwarm deze eventueel heel kort in de oven (200°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 17 gram