voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Crostini met fetaspread en geroosterde druiven

Crostini met fetaspread en geroosterde druiven

ingrediënten

150 gram pitloze witte druiven

2 eetlepels zonnebloemolie

5 takjes tijm

1 theelepel tijm

150 gram feta

150 milliliter zure room

100 gram roomkaas

stokbrood


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de druiven met de olie en takjes tijm circa 10 minuten in de oven.
  • 2 Verkruimel intussen de feta in een keukenmachine. Voeg de zure room en roomkaas toe en pureer helemaal glad en luchtig. Laat de dip opstijven in de koelkast.
  • 3 Rooster de sneetjes stokbrood. Besmeer het brood met de fetaspread en verdeel de druiven erover. Garneer met nog wat tijm en serveer direct.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een glas Gran Españoso Cava Brut.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 12 gram