voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Crostini met mosselen en rucolapesto

Crostini met mosselen en rucolapesto

ingredi├źnten

1 kilogram mossel

150 milliliter witte wijn

1 bosje bladselderij

1 stokbrood

2 eetlepels olijfolie

6 gedroogde tomaten op olie

75 gram rucola

1 teentje knoflook

1 eetlepel pijnboompitten

75 milliliter olijfolie

3 eetlepels Parmezaanse kaas


  • 1 Maak de mosselen schoon. Kook ze in de wijn met de bladselderij en peper circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Haal ze uit de schelpen.
  • 2 Pureer voor de rucolapesto de rucola met knoflook en pijnboompitten. Giet er in een straaltje de olijfolie bij en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 3 Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster het onder een ovengrill of in een hete grillpan.
  • 4 Verdeel de rucolapesto erover en leg de mosselen met de tomatenreepjes erop.

bereidingstip

Vervang de tomatenreepjes door plakjes olijven.. De rucolapesto en mosselen zijn ook lekker als vulling in kleine pitabroodjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 7 gram