online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
tussendoortje, nagerecht
Recepten Crostoli

Crostoli

ingrediënten

350 gram bloem

2 eetlepels bloem

2 eieren

100 milliliter sinaasappelsap

1 citroen

50 gram zachte boter

30 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

frituurolie

poedersuiker


benodigheden

vershoudfolie

deegroller

uitsteekvormpje

keukenpapier

  • 1 Kneed 350 gram bloem met de eieren en het sinaasappelsap tot een kruimelig deeg.
  • 2 Voeg de citroenrasp, boter, suiker en vanillesuiker toe.
  • 3 Kneed verder tot een glad deeg.
  • 4 Dek het deeg af met folie en laat afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit.
  • 6 Snijd of steek kleine driehoeken, cirkels, repen of andere vormpjes uit het deeg.
  • 7 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 8 Frituur de deegvormpjes licht goudbruin en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  • 9 Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi de crostoli met poedersuiker.

bereidingstip

Serveer de crostoli als koekje bij de koffie of met een Italiaanse likeur.. Ook lekker als dessert met opgeklopte en gezoete ricotta en vers fruit erbij.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 15 gram