online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Crumble van kastanjechampignons

Crumble van kastanjechampignons

ingrediënten

500 gram cherry-/kerstomaatjes

400 gram trostomaten

4 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 sjalotjes

500 gram kastanjechampignons

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

150 gram bloem

150 gram boter

75 gram Parmezaanse kaas

75 gram pijnboompitten

2 eetlepels olijfolie


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Begin met de crumble. Meng daarvoor alle benodigde ingrediënten met de hand tot een kruimelig deeg en zet dit even in de koelkast.
  • 2 Kruis de tomaatjes in of halveer de trostomaten. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 2-3 minuten. Schep ze uit de pan in een lage ovenschaal.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor. Voeg de rest van de olijfolie toe en bak hierin de kastanjechampignons circa 2 minuten op een hoge stand.
  • 4 Bestrooi met de kruiden, zout en peper en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi met de crumble.
  • 5 Zet het gerecht circa 10 minuten niet te dicht onder de ovengrill totdat het goudbruin is.
  • 6 Lekker met een tomaten-venkelsalade.


voedingswaarde

energie 820 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 22 gram