online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Crunchy visfilet met bietensalade

Crunchy visfilet met bietensalade

ingredi├źnten

1 ei

50 gram paneermeel

75 gram cornflakes

50 gram bloem

500 gram visfilets

100 milliliter olie

400 gram gekookte bieten

100 gram zoetzure augurken

1 kleine ui

1 theelepel gedroogde dille

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel rodewijnazijn

1 citroen

verse dille


  • 1 Klop het ei in een diep bord los met zout en peper. Meng het paneermeel en de cornflakes in een ander diep bord en schep de bloem in een derde bord.
  • 2 Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en wentel ze door de bloem. Haal ze daarna licht door het ei en wentel ze ten slotte door de cornflakes. Druk het laagje goed aan en leg de filets afgedekt in de koelkast.
  • 3 Meng de bieten en augurken met de ui en dille. Roer de mayonaise met de azijn los en schep de dressing door de bieten. Breng de bietensalade op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de visfilets in een paar minuten rondom bruin.
  • 5 Serveer de vis met de salade. Garneer eventueel met een partje citroen en wat dille. Lekker met friet.

bereidingstip

Veel mensen kiezen in een recept met visfilet graag voor kabeljauw. Maar probeer ook eens koolvis: voordeliger geprijsd en net als kabeljauw met lekker stevig visvlees.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 31 gram