voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Curry met paksoi en knapperige tofu

Curry met paksoi en knapperige tofu

ingredi├źnten

300 gram zilvervliesrijst

4 eetlepels zonnebloemolie

1 bakje boemboe gele curry

400 milliliter kokosmelk

180 gram tofu

1 broccoli

1 paksoi

Chinese kool

2 lente-/bosuitjes


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • 2 Verhit de rest van de olie op een hoge stand in een andere pan en bak hierin de tofu in circa 4 minuten rondom knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Voeg de broccoli en paksoi toe aan de curry en kook deze 5 minuten mee.
  • 4 Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de curry en knapperige tofu ernaast of erop. Bestrooi met de bosui en serveer direct.

bereidingstip

Liever geen tofu? Bereid de curry dan met blokjes kip- of kabeljauwfilet.

wijnadvies

Het lekkerste wijntje bij deze curry is een superkruidige Gewurztraminer van J. Meyer of een superfruitige Chardonnay van Hardy’s of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 20 gram