online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Curry met paksoi en knapperige tofu

Curry met paksoi en knapperige tofu

ingredi├źnten

300 gram zilvervliesrijst

4 eetlepels zonnebloemolie

1 bakje boemboe gele curry

400 milliliter kokosmelk

180 gram tofu

1 broccoli

1 paksoi

Chinese kool

2 lente-/bosuitjes


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • 2 Verhit de rest van de olie op een hoge stand in een andere pan en bak hierin de tofu in circa 4 minuten rondom knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Voeg de broccoli en paksoi toe aan de curry en kook deze 5 minuten mee.
  • 4 Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de curry en knapperige tofu ernaast of erop. Bestrooi met de bosui en serveer direct.

bereidingstip

Liever geen tofu? Bereid de curry dan met blokjes kip- of kabeljauwfilet.

wijnadvies

Het lekkerste wijntje bij deze curry is een superkruidige Gewurztraminer van J. Meyer of een superfruitige Chardonnay van Hardy’s of Danie de Wet.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 20 gram