voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Curry met zoete aardappel

Curry met zoete aardappel

ingredi├źnten

600 gram kipdijfilets

600 gram kipkarbonades

1 eetlepel bloem

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels wokolie

1 ui

2 eetlepels milde Indiase currypasta

400 gram tomatenblokjes

300 gram zoete aardappels

400 gram spitskolen

1 bosje lente-/bosui

1 bosje verse koriander


  • 1 Snijd het kippenvlees eventueel van het bot en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met de bloem en wat zout.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees rondom.
  • 3 Voeg de ui toe en fruit een paar minuten mee.
  • 4 Voeg de currypasta toe en bak al roerend even mee. Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Schep de spitskool erdoor en stoof nog een paar minuten afgedekt mee tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Bestrooi de curry met de bosui en koriander. Lekker met rijst of naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 23 gram