- 1 Snipper de uien en snijd de knoflook en gember fijn.
- 2 Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui op middelhoge stand in 3 min. zacht. Voeg de knofl ook en gember toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de garam massala en kurkuma toe en bak nog 1 min.
- 3 Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Spoel de linzen af en voeg toe. Bewaar de rest van de linzen luchtdicht, donker en droog. Voeg bijvoorbeeld een handje toe aan soep, curry, stoofgerecht of pastasaus als extra vulling. Schenk de kokosmelk en 200 ml water erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat op lage stand 20-25 min. koken tot de linzen zacht zijn. Roer regelmatig. Breng de dahl op smaak met zout en peper.
- 4 Verwijder intussen de zaadlijsten uit de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Roer vlak voor serveren de spinazie in porties door de dahl. Verdeel over kommen en bestrooi met de rode peper.
bereidingstip
Door slim in te kopen, houd je linzen over. Rode gedroogde linzen zijn een veelzijdige en voordelige basisvoorraad. Ze vallen bij het koken een beetje uit elkaar, wat ze ideaal maakt voor gebonden soepen, curry’s, stoofgerechten en pastasauzen. Bewaar ze luchtdicht, donker en droog.