online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Daube de boeuf aux olives

Daube de boeuf aux olives

ingredi├źnten

60 gram boter

5 eetlepels olijfolie

1 kilogram sukadelap

1 kilogram runderlap

200 gram spekblokjes

1 runderschenkel

4 wortels

6 sjalotjes

3 teentjes knoflook

2 takjes tijm

1 laurierblaadje

750 milliliter rode wijn

2 kruidnagels

1 stukje sinaasappelschil

500 gram zwarte olijven


  • 1 Verhit de boter en olie in een braadpan en bak hierin de sukade aan.
  • 2 Voeg het spek, de schenkel, wortel, sjalot, knoflook, tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en smoor circa 30 minuten op een lage stand.
  • 3 Verwarm de wijn met de kruidnagels en sinaasappelschil en laat even trekken.
  • 4 Voeg toe aan het vlees en laat circa 2,5 uur sudderen op een lage stand.
  • 5 Voeg circa 30 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven toe. Verwijder voor het serveren de laurier, kruidnagels en sinaasappelschil.

bereidingstip

Bereid de daube de boeuf een dag van tevoren, dan is de smaak nog intenser.


voedingswaarde

energie 560 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 38 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier