online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
85 min.
hoofdgerecht
Recepten Deelbrood met aubergineschotel

Deelbrood met aubergineschotel

ingrediënten

450 gram witbroodmix

25 gram boter

25 gram margarine

100 gram gedroogde abrikozen

2 theelepels komijnzaadjes

2 aubergines

2 tomaten

2 eetlepels olijfolie

2 uien

2 teentjes knoflook

theelepel kaneelpoeder

theelepel cayennepeper

200 milliliter groentebouillon


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Deelbrood: Bereid het brood als een vloerbrood zoals de verpakking vermeldt, maar voeg voor het kneden de stukjes abrikoos toe.
  • 2 Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • 3 Maak een platte ronde lap van het deeg en maak inkepingen in het deeg met een scherp mes. Strooi er 1 theelepel komijnzaad over. Leg het deeg op de bakplaat en laat het, afgedekt met een schone theedoek 30-45 minuten narijzen.
  • 4 Verwarm de oven op 200°C. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Aubergineschotel: Snijd tijdens de tweede rijsperiode van het deeg de aubergines en tomaten in stukjes.
  • 6 Verhit de olijfolie. Bak de uien, knoflook, kaneel, cayennepeper en de rest van het komijnzaad 5 minuten.
  • 7 Voeg hierna de tomaten- en auberginestukjes toe en bak 3 minuten.
  • 8 Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met crème fraîche.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 21 gram