4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Dikke pannenkoekjes

Dikke pannenkoekjes

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel gembersnippers
50 gram oude kaas
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
500 milliliter melk
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
200 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1 Vermeng het bakmeel met de bakpoeder. Klop het eigeel los met de melk en klop dit door het bakmeel tot een glad beslag.
  • 2 Klop in een schone kom de eiwitten stijf met een snufje zout en schep deze voorzichtig door het beslag.
  • 3 Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en vet deze in met een kwastje bakproduct.
  • 4 Schep steeds 2 of 3 bergjes beslag in de pan. Bestrooi ze met een beetje kaas en een paar snippers gember en laat ze op lage stand garen tot er belletjes verschijnen aan de oppervlakte.
  • 5 Draai de pannenkoekjes om met een spatel en bak ze nog een paar minuten bruin aan de andere kant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 16 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier