4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, nagerecht
recepten Dikkertjes met honingcitroensaus

Dikkertjes met honingcitroensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
3 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels vloeibare honing
1 ei
200 milliliter melk
3 eetlepels suiker
3 gram gedroogde gist
1 theelepel citroenrasp
200 gram bloem

benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Vermeng de bloem met de citroenrasp, gist en suiker in een kom. Giet de melk er al kloppend bij en als laatste het ei. Roer alles goed om tot een glad beslag.
  • 2 Dek af met vershoudfolie en laat een uur op kamertemperatuur rijzen.
  • 3 Verwarm de honing al roerende met het citroensap en laat gelijk weer afkoelen.
  • 4 Schep het gerezen beslag rustig een paar keer om. Verwarm het bakproduct en schep steeds 3 of 4 bergjes in de pan (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep).
  • 5 Laat de dikkertjes op lage stand bakken tot er luchtbelletjes aan de oppervlakte verschijnen en draai ze dan om met een schuimspaan.
  • 6 Houd ze eventueel warm op een bord boven een pan met kokend water. Serveer de dikkertjes met de citroenhoning.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 10 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier