voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Discopopcorn

Discopopcorn

ingrediënten

6 eetlepels zonnebloemolie

6 eetlepels arachideolie

10 eetlepels popcornmais

6 eetlepels suiker

discodip


benodigdheden

10 uitdeelbakjes

  • 1 Verhit een laagje zonnebloem- of arachideolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat de olie goed heet worden.
  • 2 Strooi er een laagje maïskorrels (pofmaïs) in en evenveel kristalsuiker. Doe een deksel op de pan, de maïs zal snel beginnen te poffen. Beweeg de pan een beetje heen en weer. Wanneer het poffen ophoudt, is je popcorn klaar. Bereid de popcorn in porties.
  • 3 Doe de popcorn in een schaal, strooi er gekleurde spikkels over en schud goed om zodat de spikkels aan alle kanten aan de popcorn blijven plakken.
  • 4 Laat de popcorn afkoelen en verdeel deze dan over leuke uitdeelbakjes.

bereidingstip

Met voedingskleurstof geef je de popcorn een fel kleurtje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 3 gram