online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Dolce mattone stracciatella

Dolce mattone stracciatella

ingredi├źnten

200 milliliter slagroom

50 gram fijne tafelsuiker

1 vanillestokje

250 gram ricotta

150 gram pure chocolade

2 pakken kaneelbiscuits

poedersuiker

kaneelpoeder

cacaopoeder


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de cakevorm of een langwerpige schaal met opstaande rand met bakpapier.
  • 2 Klop de slagroom met de suiker en het merg uit het vanillestokje stijf en zet in de koelkast.
  • 3 Klop de ricotta met een garde goed los tot een gladde room en klop de chocolade erdoor. Meng de slagroom door de ricotta.
  • 4 Leg een laag biscuits tegen elkaar aan op de bodem van de schaal. Snijd de koekjes indien nodig bij.
  • 5 Verdeel 1/3 van het roommengsel hierover. Leg hier weer een laag biscuits netjes naast elkaar overheen. Maak zo nog 2 lagen en eindig met een laag koekjes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Snijd de porties in het formaat van de koekjes en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en een snuf kaneel of cacao.

bereidingstip

Dit waanzinnig lekkere Noord-Italiaanse dessert lijkt op tiramisu, maar dan zonder de koffiesmaak.

wijnadvies

Cream Sherry van San Lucar.


voedingswaarde

energie 790 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 15 gram