voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Dolce mattone stracciatella

Dolce mattone stracciatella

ingredi├źnten

200 milliliter slagroom

50 gram fijne tafelsuiker

1 vanillestokje

250 gram ricotta

150 gram pure chocolade

2 pakken kaneelbiscuits

poedersuiker

kaneelpoeder

cacaopoeder


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de cakevorm of een langwerpige schaal met opstaande rand met bakpapier.
  • 2 Klop de slagroom met de suiker en het merg uit het vanillestokje stijf en zet in de koelkast.
  • 3 Klop de ricotta met een garde goed los tot een gladde room en klop de chocolade erdoor. Meng de slagroom door de ricotta.
  • 4 Leg een laag biscuits tegen elkaar aan op de bodem van de schaal. Snijd de koekjes indien nodig bij.
  • 5 Verdeel 1/3 van het roommengsel hierover. Leg hier weer een laag biscuits netjes naast elkaar overheen. Maak zo nog 2 lagen en eindig met een laag koekjes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Snijd de porties in het formaat van de koekjes en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en een snuf kaneel of cacao.

bereidingstip

Dit waanzinnig lekkere Noord-Italiaanse dessert lijkt op tiramisu, maar dan zonder de koffiesmaak.

wijnadvies

Cream Sherry van San Lucar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 15 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier