online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Doperwten-limoen-muntpuree met geitenkaas en rauwe ham

Doperwten-limoen-muntpuree met geitenkaas en rauwe ham

ingrediënten

750 gram diepvriesdoperwten

8 plakken rauwe hammen

4 dikke plakken zachte geitenkaas

olijfolie extra vergine

3 eetlepels crème fraîche

1 limoen

1 handje munt

1 theelepel tijm

150 gram gemengde bladsla

kant-en-klare dressing

125 gram cherry-/kerstomaatjes


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de ovengrill. Kook de doperwten 5-7 minuten en giet ze af.
  • 2 Leg de plakken ham en geitenkaas naast elkaar op de bakplaat en giet een beetje olijfolie over de geitenkaas. Rooster niet te dicht onder de grill tot de ham krokant is en de geitenkaas lichtbruin.
  • 3 Pureer de doperwten met de crème fraîche, limoensap, munt en zout en peper. Giet een straaltje olijfolie erbij tot een gladde puree ontstaat.
  • 4 Serveer de geitenkaas op een schep doperwtenpuree. Bestrooi met de tijm en leg de geroosterde ham erop.
  • 5 Meng de sla met de dressing en tomaatjes en serveer deze salade erbij.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas in dit recept door feta.

wijnadvies

Een goede Sauvignon Blanc heeft een beetje dat groene, lichtzure en muntige. Proef die van Jean Sablenay maar eens, een goede combi met de doperwten-limoen-muntpuree.


voedingswaarde

energie 590 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 31 gram