online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Doperwtengeitenkaasspread met mueslibrood

Doperwtengeitenkaasspread met mueslibrood

ingrediënten

25 gram pijnboompitten

100 gram doperwten

100 gram diepvriesdoperwten

50 gram zachte geitenkaas

2 takjes verse munt

1 takje verse peterselie

1 mespunt sinaasappelrasp

3 eetlepels olijfolie

4 sneeën mueslibrood


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Giet kokend water over de doperwten en laat circa 2 minuten staan. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Maal de doperwten met 2/3 van de pijnboompitten, de geitenkaas, munt en peterselie in een keukenmachine tot een grove spread.
  • 3 Roer de sinaasappelrasp en 1 eetlepel olie erdoor en breng de spread op smaak met (zee)zout en peper.
  • 4 Snijd elk sneetje brood in 3 repen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de broodrepen om en om goudbruin.
  • 5 Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi het brood licht met zout.
  • 6 Verdeel een lepeltje spread over de broodsoldaatjes en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en peper.


voedingswaarde

energie 100 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram