online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
Recepten Doperwtenroomsoepje met krokant gebakken ham

Doperwtenroomsoepje met krokant gebakken ham

ingrediënten

1 eetlepel olie

100 gram rauwe hammen

1 ui

400 gram diepvriesdoperwten

600 milliliter groentebouillon

600 milliliter kippenbouillon

bosje verse kervel

bosje verse peterselie

100 milliliter crème fraîche

100 milliliter mascarpone


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de olie en bak de hamrepen knapperig. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Fruit de ui in het resterende bakvet in circa 5 minuten zacht.
  • 3 Voeg de doperwten en bouillon toe en laat circa 5 minuten koken. De erwten moeten zacht, maar nog wel frisgroen zijn.
  • 4 Neem 2 grote lepels uit de soep, voeg de helft van de kervel toe en pureer dit. Doe de gepureerde soep terug in de pan en roer de crème fraîche erdoor.
  • 5 Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de knapperige ham en de rest van de kervel.


voedingswaarde

energie 230 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 12 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier