online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Doperwtensoep en bruschetta met munt-pistcachetapenade

Doperwtensoep en bruschetta met munt-pistcachetapenade

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

2 sjalotjes

300 gram diepvriesdoperwten

500 milliliter groentebouillon

500 milliliter melk

3 eetlepels muntblaadjes

stokbrood

75 gram pistachenoten

75 gram pijnboompitten

1 bosje munt

1 eetlepel platte peterselie

75 gram Parmezaanse kaas

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie


  • 1 Verhit voor de soep 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de doperwten, groentebouillon, melk en de helft van de munt toe.
  • 3 Kook 5-6 minuten en pureer tot een gladde soep. Zet deze minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de tapenade, zonder de olie, tot een grof mengsel.
  • 5 Giet er een straaltje olijfolie in en meng goed.
  • 6 Bestrooi de soep met de rest van de munt.
  • 7 Besmeer de sneetjes brood met de tapenade en serveer deze bij de soep.

bereidingstip

Voeg vóór het serveren blokjes feta toe aan de doperwtensoep.. Vervang de pistachenoten door blanke amandelen.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 25 gram