voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Doperwtensoep met bosui en munt

Doperwtensoep met bosui en munt

ingrediënten

1 eetlepel olie

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

500 gram doperwten

500 milliliter groentebouillon

500 milliliter kippenbouillon

100 milliliter room

2 lente-/bosuitjes

bosje verse munt


  • 1 Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut.
  • 3 Voeg de doperwten, bouillon en room toe en kook de doperwten in circa 3 minuten gaar.
  • 4 Neem van de warmtebron en pureer de soep met de staafmixer.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de bosuitjes en munt en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 7 gram