online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Druivenjam met port en specerijen

Druivenjam met port en specerijen

ingrediënten

100 milliliter rode port 

1 kaneelstokje

1 kruidnagel

2 jeneverbessen

1 takje rozemarijn

400 gram pitloze rode druiven

citroen

500 gram geleisuiker


benodigdheden

4 potten

  • 1 Laat de port met de specerijen en rozemarijn op lage stand afgedekt 10 minuten trekken.
  • 2 Neem ondertussen de druiven van de takjes en was ze zorgvuldig met lauw water.
  • 3 Snijd de druiven doormidden en doe ze met het citroensap en de geleisuiker in een grote pan. Roer alles goed door en laat langzaam aan de kook komen. Laat circa 4 minuten pruttelen
  • 4 Stamp de druiven eventueel wat fijner met een pureestamper. Zeef de port en giet deze bij de druiven.
  • 5 Roer alles goed door en doe over in 3 à 4 brandschone potten.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 144 gram
eiwit 1 gram