online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Druivenjam met port en specerijen

Druivenjam met port en specerijen

ingrediënten

100 milliliter rode port 

1 kaneelstokje

1 kruidnagel

2 jeneverbessen

1 takje rozemarijn

400 gram pitloze rode druiven

citroen

500 gram geleisuiker


benodigdheden

4 potten

  • 1 Laat de port met de specerijen en rozemarijn op lage stand afgedekt 10 minuten trekken.
  • 2 Neem ondertussen de druiven van de takjes en was ze zorgvuldig met lauw water.
  • 3 Snijd de druiven doormidden en doe ze met het citroensap en de geleisuiker in een grote pan. Roer alles goed door en laat langzaam aan de kook komen. Laat circa 4 minuten pruttelen
  • 4 Stamp de druiven eventueel wat fijner met een pureestamper. Zeef de port en giet deze bij de druiven.
  • 5 Roer alles goed door en doe over in 3 à 4 brandschone potten.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 144 gram
eiwit 1 gram