online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Drumsticks met kerrie-amandelsaus

Drumsticks met kerrie-amandelsaus

ingrediënten

8 drumsticks

35 gram boter

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel olijfolie

2 sjalotjes

1 ui

1 eetlepel kerriepoeder

30 gram bloem

400 milliliter kippenbouillon van tablet

2 eetlepels geschaafde amandelen

125 milliliter demi crème fraîche

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de drumsticks rondom goudbruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes en kerriepoeder toe en bak nog 20 minuten. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Bestrooi de sjalotjes met de bloem en giet de bouillon er, al roerend, in gedeelten bij. Laat 2 minuten koken.
  • 4 Rooster intussen de amandelen lichtbruin in een droge hete koekenpan.
  • 5 Meng de crème fraîche door de saus. Serveer de kip met de saus en bestrooi met de amandelen en peterselie.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram