voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Drumsticks met kerrie-amandelsaus

Drumsticks met kerrie-amandelsaus

ingrediënten

8 drumsticks

35 gram boter

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel olijfolie

2 sjalotjes

1 ui

1 eetlepel kerriepoeder

30 gram bloem

400 milliliter kippenbouillon van tablet

2 eetlepels geschaafde amandelen

125 milliliter demi crème fraîche

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de drumsticks rondom goudbruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes en kerriepoeder toe en bak nog 20 minuten. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Bestrooi de sjalotjes met de bloem en giet de bouillon er, al roerend, in gedeelten bij. Laat 2 minuten koken.
  • 4 Rooster intussen de amandelen lichtbruin in een droge hete koekenpan.
  • 5 Meng de crème fraîche door de saus. Serveer de kip met de saus en bestrooi met de amandelen en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier