voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

ingrediënten

1 citroen

3 eetlepels olijfolie

2 rode uien

1 eetlepel gemberwortel

2 teentjes knoflook

8 drumsticks

1 kaneelstokje

400 gram gepelde tomaten

2 eetlepels groene olijven

2 eetlepels bladselderij


  • 1 Boen de citroen schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Verhit de olijfolie, fruit hierin de uiringen met gember en knoflook.
  • 3 Voeg de drumsticks toe en bak ze rondom lichtbruin. Voeg het kaneelstokje, zout, peper, citroensap en -rasp en de tomaten toe en stoof 20 minuten.
  • 4 Verwijder het kaneelstokje. Serveer bestrooid met de olijven en de bladselderij.

bereidingstip

Lekker met couscous. . Vervang kaneel door steranijs. . Neem in plaats van bladselderij bosui of bleekselderij.

wijnadvies

Tromgeroffel bij de drumsticks voor Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi en Villa Mondi Soave. Maar er zit ook muziek in Montalto en Vega Libre rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 31 gram