voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Dubbeldekkers met zalm

Dubbeldekkers met zalm

ingrediënten

1 eetlepel geraspte mierikswortel

200 milliliter crème fraîche

1 eetlepel bieslook

120 gram rode zalm

6 sneeën wit casinobrood

100 gram gerookte zalm

4 cherry-/kerstomaatjes


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Meng de mierikswortel met de crème fraîche en bieslook.
  • 2 Prak de zalm fijn met een vork. Schep de zalm door de helft van het crèmefraîchemengsel.
  • 3 Leg de sneetjes brood naast elkaar. Verdeel de zalmmousse over 4 sneetjes brood.
  • 4 Bestrijk 2 sneetjes met crème fraîche en leg de gerookte zalm erop.
  • 5 Maak twee keer een stapeltje van een sneetje met zalmmousse, daarop een sneetje met gerookte zalm en daarop omgekeerd een sneetje met zalmmousse.
  • 6 Druk de dubbeldekkers iets aan, snijd ze diagonaal door en zet ze vast met prikkers met een tomaatje.
  • 7 Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

bereidingstip

Vervang de mierikswortel door 1/2 eetlepel citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 17 gram